Milí účastníci projektu Bible24,

rok se s rokem sešel a máme tady další, letos dokonce jubilejní desátý ročník Paschalie Olomucensie. Po dvou karanténních ročnících se snad letos potkáme naživo a bez omezení. Program je nabitý a já bych vám ho ráda představila. Začal už 4. března a podrobnější informace naleznete na stránkách http://www.paschaliaolomucensia.cz/ nebo na Facebooku.

Současně stojí za zmínku také z prosince přesunutý koncert Ondřeje Brzobohatého (zpěv a piano) a Matouše Kobylky (saxofon). Součástí večera 21. března bude také slavnostní ocenění dobrovolníků v Olomouckém kraji Křesadlo 2021.

.

 

4. března 2022, Hlavní nádraží v Olomouci

 

Pocta generálu Metoději Kubáňovi: „Celou svou duší miloval svůj národ a rodnou zem.“

Součástí vzpomínkové akce byl i panel s informacemi, životopisem a dekretem udělení Československého válečného kříže 1939 in memoriam.

https://www.youtube.com/watch?v=IOicmHIn2DQ

Nenechte si ujít:

20. března 2022, Arcibiskupský palác v Olomouci od 19 hodin
Antonín Cyril Stojan – Být všem vším

Scénické čtení v podání herce Igora Bareše je dramatickým zpracováním životních osudů olomouckého arcibiskupa a metropolity moravského, lidem nazývaného „tatíček Stojan“.

 

11. dubna 2022, kaple sv. Jeronýma od 17 hodin
Den a noc čteme aneb Bible24

Jedinečný projekt Čtení Bible v průběhu 24 hodin je tradiční součástí Paschalie Olomucensie. Texty, na kterých vyrostla kultura Evropy, se budou číst od pondělí 11. dubna od 17 hodin do úterý 12. dubna 17 hodin v kapli sv. Jeronýma v prostorách olomoucké radnice. Do čtení se může zapojit každý zájemce, který se přihlásí na Čtení Bible v průběhu 24 hodin - Paschalia Olomucensia

Výstavy

Během dubna a května se nejen Olomoučané mohou těšit na zajímavé a poučné výstavy. První z nich bude ke zhlédnutí ve dnech 1. až 30. dubna v katedrále sv. Václava a představí život Karla Habsburského. Druhá výstava s názvem „Země milovaná Ježíšem“ proběhne od 1. května do 30. června v Křížové chodbě kostela sv. Michala. Výstava, která vznikla jako malý projekt přinášející fotografie z nejdůležitějších míst křesťanství, se pak díky podpoře a zájmu Muzea Terra Sancta a sdružení Pro Terra Sancta rozšířila a stala se příběhem o životě františkánů. „Poté, co jsme na projektu začali pracovat, jsme se rozhodli pro komplexnější práci. Proto jsou na prvních panelech shrnuty dějiny Custodie, řádu i samotného svatého Františka, ale také neúnavná práce bratří v Sýrii, Libanonu a Jordánsku,“ uvádí P. Noor Tamas z Iráku, který výstavu vytvořil.

S přátelským pozdravem,

Kristina Mejias (roz. Vavríková)

 

PETARDA PRODUCTION a.s.

pobočka Olomouc

Purkrabská 7

772 00  Olomouc

T: 724 029 902

F: 585 421 152

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

http://www.petarda.cz/

http://www.velehrad.eu/

http://www.paschaliaolomucensia.cz/